Kūrybiškumas ir talentas

Ldis.lt svetainė daugiau nebeprieinama. Vietoj to prašome apsilankyti ldis.eu.

Lietuviškas menas

Yra daugybė būdų, kaip savo gyvenimą padaryti įdomesnį. Galime apsilankyti www.onlinecasino.lt norėdami rasti keletą žaidimų ar išsimaudyti gražią ir šiltą vasaros dieną.

Visi, ieškantys ramybės, estetikos, norintys praturtinti savo vidinį pasaulį puikiai žino, kad menas — geriausias dalykas, galintis suteikti spalvų kasdienybei, kuri kartais atrodo tokia niūri.

Lietuva — maža šalis, negalinti pasigirti itin stipria pasauline ekonomika, bet lietuviai yra labai kūrybingi, meniški žmonės.

Art Museum of Lithuania

Žinomiausi Lietuvos menininkai

Lietuvoje gausu kuriančių menininkų: tapytojai, dailininkai, rašytojai, režisieriai, aktoriai, dainininkai, muzikai, dizaineriai savo darbais ne tik garsina šią Baltijos valstybę, bet daugelis jų yra pripažinti ir žinomi visame pasaulyje.

Žinomų Lietuvos menininkų yra labai daug — Regimantas Adomaitis, Juozas Budraitis, Anželika Cholina, Vilhelmas Čepinskis, Juozas Erlickas, Donatas Katkus, Rolandas Kazlas, Andrius Mamontovas, Eimuntas Nekrošius, Virgiljus Noreika, Gintaras Rinkevičius, Rimas Tuminas, Donatas Banionis ir kt.

Geriausias 2019 m. Lietuvos kūrinys

Lietuvoje jau tradicija tapo kiekvienais metais vykstantis renginys, kurio metu renkamas geriausias metų kūrinys. Šis renginys kiekvienais metais nuo pat 1999 m. vyksta Kaune. Šiais metais rinkimai vyko Nacionalinio Mikalojaus Konstantino Čiurlinio dailės muziejaus Kauno paveikslų galerijoje. Žiūrovams buvo pristatyti 93 autorių darbai, kurių kontingentas labai platus — nuo jaunų menininkų, kurie ką tik baigė studijas, iki senjorų. Didžioji dalis pristatytų darbų priklausė tapybos kategorijai, tačiau rinkimuose dalyvavo ir keramikos, grafikos, skulptūros, tekstilės kūrinių atstovai.

Laureatų apdovanojimas vyko Lietuvos valstybės atkūrimo dieną — vasario 16-tąją. Komisija apdovanojo Evaldą Pauzą už kūrinį „Su meile II“, Žydrūną Šlajų už kūrinį „Vanagas“, Vilių Ksaverą Slavinską už kūrinį „Visuma I, II“ bei Danielių Sodeiką už kūrinį „Mirties šauklio taurė“. Evaldas Pauza už kūrinį „Su meile II“ taip pat tapo ir populiariausiu autoriumi, išrinktu žiūrovų.